Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Aluminium terrasoverkapping met polycarbonaat

Een aluminium terrasoverkapping met polycarbonaat platen is een onderhoudsvrij overkapping systeem met een lange levensduur. Polycarbonaat is een zeer sterk kunststof, dat in tegenstelling tot vele andere kunststof-platen hoge temperaturen aankan. Polycarbonaat is een thermoplastisch polymeer en is een stevig, hard materiaal waardoor het uitermate geschikt is om als dakbedekking te gebruiken. De breekbaarheid is uiterst gering aangezien polycarbonaat flexibel en buigbaar is. De polycarbonaatplaten kunnen makkelijk bewerkt worden met een decoupeerzaag. Het op maat maken is dan ook zeer eenvoudig.

Veelal zijn de dakplaten voor terrasoverkappingen 16mm dik, opgebouwd in een X-struktuur. Het polycarbonaat wordt bovendien voor de overkapping speciaal geprepareerd. De open zijden (boven- en onderkant) van de plaat worden met Anti-Dust tape afgeplakt en voorzien van een aluminium U-Profiel. Hiermee wordt voorkomen dat de holle ruimten vuil en/of vochtig worden. Bij een juiste montage van de platen krijgt mosvorming en ongedierte geen kans. 

De polycarbonaat dakplaat heeft de afgelopen jaren flink aan terrein gewonnen. Daar waar een kunststof dakplaat jaren geleden door de zon werd aangetast en aanslag in en op de platen kon ontstaan behoort dit tegenwoordig tot de verleden tijd. Wij bieden dan ook 10 jaar fabrieksgarantie op onze polycarbonaat-platen.

Polycarbonaat is bij Sun24 in drie uitvoeringen verkrijgbaar:

  • Helder
  • Opaal
  • Opaal zonwerend

Opaal en Opaal zonwerende dakplaten zijn tegen UV straling beschermd en geven het natuurlijk daglicht goed door. De zonwerende polycarbonaat plaat is zelfs dubbelzijdig tegen ultraviolette straling beschermd. Wilt een een hoge mate van lichtinval, dan bevelen wij de heldere dakplaat aan. De meest gangbare dakplaat is echter de uitvoering in opaal.

Indien u een terras met veel zonuren heeft, bevelen wij graag de zonwerende plaat aan. Deze warmtewerende kunstof polycarbonaat plaat houdt de temperatuur op uw terras ook midden in de zomer aangenaam.

De gunstige prijs-kwaliteit verhouding, de verschillende uitvoeringen en het gemak waarmee de platen gemonteerd kunnen worden leiden tot een ideaal product voor uw aluminium terrasoverkapping.